Belsőépítészeti stílusok: a minimál

A minimál stílus, mint a belsőépítészet egyik népszerű trendje, a XX. században jelent meg, de ma is igen nagy népszerűségnek örvend és sok helyen visszaköszönnek jellegzetes stílusjegyei.

Honnan ismerhető fel a minimál stílus? Nem nehéz megkülönböztetni a többitől, hiszen egy abszolút letisztult jegyekből álló, ugyanakkor karakteres hangulatot árasztó belső térről van szó.

A minimál stílusra jellemző, hogy a tér kerül a középpontba, így a sok természetes fény nagyon fontos. Kevés bútor, kiegészítő és dísztárgy jelenik meg, inkább a színek és a formák egysége dominál. Az ismétlődő formák, újra felbukkanó sémák, a szimmetria megléte mind kifejezi a harmóniára, egyensúlyra való törekvést. A minimál stílusban berendezett belső tér éppen ezért rendkívül nyugtatóan hat az ott tartózkodókra.

Kiválóan alkalmas otthonok és közösségi terek létrehozásánál arra, hogy a kinti, nyüzsgő, felgyorsult világból egy csendesebb, lelassultabb menedéket kínáljon és visszahúzzon önmagunkba, platformot hozzon létre a meghitt beszélgetéshez, elmélyült munkához, elmélkedéshez.

Minimál stílusban képzeli el otthonát, üzletét? A tökéletes végeredmény érdekében válassza a 3D látványtervezést, és bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!