Milyen típusai vannak az építészeti látványtervezésnek?

Manapság az építészeti látványtervezés egy rendkívül népszerű és előnyös szolgáltatásnak számít, azonban nem sokan vannak azzal tisztában, hogy ennek a tervezésnek kétféle típusa ismert, ezért mielőtt szakembert bízna meg az elkészítésével, legyen tisztában a típusok közti különbségekkel!

Létezik a külső építészeti látványtervezés, ami az adott épület, vagy épületegyüttes külső jellegét mutatja be a környezet valósághű ábrázolásával. Ebben az esetben, amikor elkészül a 3D látványterv, megjelenhetnek az ügyfél igényeinek megfelelően az emberek, a járművek és az állatok annak érdekében, hogy minél könnyebben el lehessen képzelni a kész épületet. Speciális projekt esetén egyedi élőlények és környezeti kialakítás is helyet kaphat a külső építészeti látványterven, sőt, az épület megtekinthető éjszakai és nappali fényviszonyok között is.

A belső építészeti látványtervezés során ezzel szemben értelemszerűen az épület belső tereit mutatják be a szakemberek, méghozzá az ügyféllel közösen leegyeztetett nézőpontokban. Hasonlóan az előbbi típushoz, a belső építészeti látványterv is készülhet éjszakai és nappali beállítással, emberekkel. A belső építészeti látványtervezés során felhasználhatóak helyszíni fotók is.

Bármelyik építészeti látványtervre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!